Invitatie completare chestionar pentru operatori culturali si antreprenori creativi din Bucuresti si Ilfov @ Strategia culturala si creativa a Bucurestiului 2015-2025

Dragi creativi,

Va invitam sa contribuiti in proiectul „Strategia culturala si creativa a Bucurestiului 2015-2025” si sa raspundeti la cateva intrebari privind activitatea dumneavoastra profesionala in domeniul creativ si cultural.

Aceasta este prima strategie culturala a regiunii Bucuresti-Ilfov si de asemenea prima strategie culturala si creativa a unui oras din Romania.
Link-ul pentru chestionar este aici: http://strategie.modernism.ro/index.php/268647
Completarea dureaza cateva minute.
Toate intrebarile necesita completarea unui raspuns, selectarea unui raspuns sau o selectie multipla de raspunsuri.
Va rugam sa raspunda doar un singur reprezentant al organizatiei dumneavoastra.

Multumim!

Detalii despre proiect
In perioada iulie 2014 – ianuarie 2015 se elaboreaza proiectul „Strategia culturala si creativa a Bucurestiului 2015-2025”, in vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Proiectul este realizat de ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si de o echipa de consultanti independenti coordonati de Asociatia PostModernism Museum: Modernism.ro, Formare Culturala, Asociatia Oricum, Asociatia Operatorilor Culturali din Romania. Alaturi de acestia, lucreaza echipe de sociologi si experti consultanti in domenii culturale si creative din Bucuresti.

Prima etapa a elaborarii Strategiei constituie cercetarea calitativa si cantitativa a diverselor segmente culturale si creative ale Bucurestiului, cu scopul de a afla starea actuala a fiecarui domeniu identificat, respectiv potentialul sau de schimbare si oportunitatile de dezvoltare in urmatorii 10 ani.
Misiunea Strategiei culturale si creative a Bucurestiului este aceea de a promova cultura ca generatoare a dezvoltarii economice durabile si a coeziunii sociale. Strategia presupune o analiza a vietii culturale locale, a culturii si creativitatii ca stil de viata, unde viziunea promovata asupra rolului culturii si creativitatii in viata orasului trebuie sa raspunda si cadrelor si premizelor proiectului „Bucuresti – Capitala Culturala Europeana 2021”. Procesul de formulare a Strategiei are un caracter democratic, integrator si intersectorial, mizand pe participarea la realizarea proiectului a autoritatilor publice, a institutiilor de cultura, a operatorilor culturali privati, a ONG-urilor si antreprenorilor.

In cadrul proiectului sunt derulate focus grupuri, interviuri si chestionare care sa masoare vitalitatea culturala si creativa a regiunii Bucuresti si a zonelor limitrofe, atat prin intrebari adresate producatorilor de continut cultural si creativ, cat si categoriilor de public (consumatorii de continut cultural si creativ).

Impartirea domeniilor culturale si creative folosita in acest proiect este:
1. Arte vizuale – pictura, sculptura, fotografie, instalatie, performance, happening, arta video, new media, mixed media
2. Artele spectacolului – teatru; dans contemporan, balet clasic, opera, opereta
3. Muzica – clasica, pop, rock, populara; electronica, contemporana
4. Arhitectura, urbanism, design; fashion, hand-made
5. Film – case de productie, case de distributie, echipe de filmare, cinematografe, festivaluri
6. Publishing – carte (scriitori), edituri, biblioteci, lanturi de librarii, targuri de carte
7. Patrimoniu – muzee, cladiri, biserici, targuri de mestesugari
8. Media & interactive media: TV, radio, print, software development, gaming
9. Business of communication (agentii de publicitate, comunicare)
10. Arta comunitara – dezvoltare comunitara prin cultura, arta sociala, terapeutica, implicare sociala prin arta, creatie in spatiu public
11. Educatie – educatie culturala/educatie prin arta, educatie formala si non-formala, educatie vocationala

Pentru alte detalii va stam la dispozitie:
Amalia Alexandru – manager de proiect, amalia@formareculturala.ro, 0721955783
Sabina Baciu – consultant industrii creative, sabina@oricum.ro, 0727811566
Oana Nasui – coordonator de proiect, oana@modernism.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>