Trei zile intensive de cursuri gratuite pentru viitorii antreprenori în industriile creative

Creativitate, talent, măiestrie. Cum se pot transforma acestea în prosperitate? Cum devin ideile proprietate intelectuală? Industriile creative și antreprenorii în acest sector economic reprezintă unul dintre răspunsuri. Zonă economică cu potențial uriaș, ce include artele, advertisingul, designul, filmul, muzica, publishing-ul și alte câteva domenii bazate pe creativitate, are nevoie de tineri antreprenori.

În perioada 20 – 22 iunie 2012, cei interesați se pot înscrie la prima sesiune de cursuri din cadrul proiectului “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. Principalele ținte ale proiectului sunt transformarea creativității și a oportunităților din mediul economic în afaceri sustenabile și promovarea omogenității acestui sector economic emergent.

Cursurile se vor finaliza cu o serie de cunoștinte esențiale și cu un business plan adaptat breslei creative, elaborat împreună cu trainerii programului. La finalul celor 3 zile intensive, cursantii vor obtine și o diplomă de participare acreditată CNFPA. Formularul de înscriere se află pe site-ul proiectului, la adresa indcreative.postprivatizare.ro/training. Perioada de înscrieri este 11 – 18 iunie, iar cursurile se desfășoară în București, la sediul Fundației Post-Privatizare din Calea Plevnei 46-48, etajul 1. Participarea este gratuită.

Cursuri antreprenoriat ind. creativeCapacitatea de a tranforma o idee bună în proiect sustenabil sau în business de succes se învață, iar primul pas este o motivație personală puternică. Cursurile se adresează așadar celor care doresc să inițieze o afacere în industriile creative, fie că lucrează, studiază sau își demonstrează interesul profesional în domeniu.

Locurile sunt limitate, însă persoanele care nu se vor număra printre cei 20 de participanți la sesiunea din 20 – 22 iunie și doresc sa participe la următoarele sesiuni de cursuri, se pot înscrie pe site. Cursurile vor fi reluate în București și în alte câteva orașe din țară începând din toamna lui 2012.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat între Fundația Post-Privatizare, Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, M&C Strategy Development, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași. Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!” Detalii: indcreative.postprivatizare.ro.

One thought on “Trei zile intensive de cursuri gratuite pentru viitorii antreprenori în industriile creative

  1. Pingback: Cursuri gratuite pentru viitorii antreprenori din industriile creative | Linia Orizontului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>