In presa

  • “Bănuiam asta de multă vreme. Ţi-am spus eu că aşa va fi! Sunt fraze pe care Răzvan Crişan şi ceilalți membri ai Asociaţiei ORICUM le-au auzit probabil de multe ori în ultima perioadă, de când industriile creative au început să ţină tot mai mult agenda publică.” Un material FORBES despre ORICUM si industrii creative.
  • “Credem in oamenii care au reusit prin pasiune, talent, rabdare si multa munca. Stim ca si ei au avut indoieli. Nici ei n-au stiut de la inceput care le este drumul. De ce n-au renuntat, si, mai ales, de ce ne fac sa credem ca orice e posibil?” Un interviu Campus News cu Razvan Crisan despre industrii creative si mentorat.
  • In noiembrie 2010, ShortsUP si Discovery Romania au realizat evenimentul EROI CONTEMPORANI, cu si despre oamenii exceptionali de langa noi. Material Realitatea TV:

  • “Festin pentru iubitorii de scurtmetraj: Anul acesta, „Noaptea lungă a filmelor scurte“ va avea loc sambata spre duminica, in Bucuresti si în alte trei orase importante din tara – Cluj, Iasi si Timisoara. Se asteaptă ca evenimentul, organizat de ShortsUP Romania si aflat anul acesta la a doua editie sa aiba un succes si mai mare decat anul trecut.“  Articol in Adevarul.
  • O selectie impresionanta cu scurtmetraje premiate la cele mai apreciate festivaluri ale lumii alcatuiesc an de an programul evenimentului “Noaptea Lunga a Filmelor Scurte”. Maratonul este cel mai mare eveniment  organizat de ShortsUP, un proiect generat de ORICUM. Despre editia din 2010, intr-un material TVR 1:

  • “Cauza” noastra este sa intarim convingerea ca din creativitate si industrii creative se poate trai frumos, chiar si in Romania. Creativitatea transforma lumea in bine. Articol despre ORICUM in RomaniaPozitiva.
  • “Sala de lectura a Facultatii de Litere din Capitala a fost neincapatoare, aseara, pentru tinerii veniti la GOmentorship, o conferinta despre rolul pasiunii in alegerea carierei, despre mentori, despre cum gasesti idei inspirationale si despre cum iti faci curaj in cariera”. Articol in Evenimentul Zilei.
  • “Scurtmetrajul de absolvire al lui Cristian Nemescu, “Poveste la Scara C”, va fi prezentat ca “bonus film” în programul ShortsUP Hall of Fame, eveniment ce va fi deschis de un concert al trupei AB4, sambata, la Sala Radio din Capitala.” Articol in Mediafax.
  • Musicology a pus alaturi, pentru prima data pe o scena nationala, filme de scurtmetraj, o orchestra de muzica clasica si artisti hip hop. A fost evenimentul în care artistii „underground” au purtat frac, iar instrumentistii de la Opera tricouri cu smiley faces. Interviu la TVR Cultural: